субота, 4. јун 2011.

Lisnato testo(salcici,zu-zu)

Potrebno je:


250 ml hladnog belog vina
250 ml hladne vode
1 jaje
1 zumance
malo kore limuna
3 kasike ulja
1 kasicica masti
3 kasike rakije
2 kasike sirceta
malo soli(zavisi da li pravite salcice ili zuzu)
800-1 kg brasna

Za premaz:


500g sala
3 pune kasike brasna

Priprema:

Zamesiti testo i staviti ga u frizider da prenoci. Salo istopiti
na laganoj vatri ovako:
Salo
Kada se salo malo ohladi dodati brasno i ostaviti ga na
sobnoj temperaturi ,tako je mnogo lakse za rad i lepo
se maze. Testo razvuci,premazati jednom,preklopiti
 prvo donju stranu,pa gornju,desnu pa levu.Testo vratiti
 u frizider na pola sata,kada testo odstoji okrece se za
 90 stepeni.Tako jos dva puta . Razvuci testo poslednji
 put i iseci krajeve kako bi se bolje razlistalo.
Rernu dobro zagrejati na 250 stepeni,potom smaniti na 220.



Нема коментара:

Постави коментар